Callebaut chocoladeterrine met Lotus Speculoos

1 Review
AuthorChef ReinCategoryDifficultyIntermediate

Callebaut chocoladeterrine met Lotus Speculoos koekjes

Yields4 Servings
Prep Time20 minsCook Time5 minsTotal Time25 mins
 2 Eieren
 125 g Callebaut pure of melkchocolade
 125 g Lotus Speculoos koekjes
 Poedersuiker
 Eventueel aardbeien of frambozen
1

Laat de chocolade smelten au bain-marie.

2

Splits de eieren en gebruik de eidooier om te mengen in het chocolademengsel. Het eiwit klop je stijf. Meng vervolgens het eiwit in het chocolademengsel zonder de lucht eruit te kloppen (voorzichtig).

3

Neem een vierkante of langwerpige vorm. Bedek de bodem met Lotus Speculoos koekjes, en bedek met een laag chocomousse. Herhaal dit drie keer en eindig met de chocomousse. Laat hierna opstijven gedurende enkele uren in de koelkast.

4

Afwerken met laagje bloemsuiker. Voor een leuke presentatie kun je de toplaag voorzien van aardbeien of frambozen. Smakelijk!

Ingredients

 2 Eieren
 125 g Callebaut pure of melkchocolade
 125 g Lotus Speculoos koekjes
 Poedersuiker
 Eventueel aardbeien of frambozen

Directions

1

Laat de chocolade smelten au bain-marie.

2

Splits de eieren en gebruik de eidooier om te mengen in het chocolademengsel. Het eiwit klop je stijf. Meng vervolgens het eiwit in het chocolademengsel zonder de lucht eruit te kloppen (voorzichtig).

3

Neem een vierkante of langwerpige vorm. Bedek de bodem met Lotus Speculoos koekjes, en bedek met een laag chocomousse. Herhaal dit drie keer en eindig met de chocomousse. Laat hierna opstijven gedurende enkele uren in de koelkast.

4

Afwerken met laagje bloemsuiker. Voor een leuke presentatie kun je de toplaag voorzien van aardbeien of frambozen. Smakelijk!

Callebaut chocoladeterrine met Lotus Speculoos

1 Review

Leave a Review

Nutrition Facts

Servings 4

Scroll to top