Dylan’s power food rijstrecept

1 Review
AuthorChef ReinCategoryDifficultyIntermediate

Mealprep vol groenten en vezels

Dylan Grimaud powerfood
Yields8 Servings
Prep Time40 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr 20 mins
 1 kg Gehakt
 8 Eieren
 300 g Volkorenrijst of zilvervliesrijst
 400 g Spinazie
 4 Grote wortelen
 1 Verse peterselie
 2 Ajuinen
 1 Volledige bol look
 40 cl room
 1 Groentebouillon
 Kruiden: cayennepeper, currykruiden, kurkuma, peper & zout
1

Bak de eieren in een pan. Bak in een andere pan het gehakt. Bewaar alletwee apart.

2

Stoof de fijngeneden ajuin, look en wortelen in een grote kom. Voeg later de spinazie en fijngesneden peterselie toe.

3

Kook ondertussen de rijst apart tot deze zacht is en bewaar apart.

4

Voeg eens de spinazie gekrompen is alle ingrediënten samen. Voeg daarna de room, bouillon, kruiden toe, en meng. Laat nog vijf minuten koken.

5

Smullen maar! Recept zit vol vezels, ijzer en vitamines! Zal vlug een verzadigend gevoel geven. Ideale mealprep.

Ingredients

 1 kg Gehakt
 8 Eieren
 300 g Volkorenrijst of zilvervliesrijst
 400 g Spinazie
 4 Grote wortelen
 1 Verse peterselie
 2 Ajuinen
 1 Volledige bol look
 40 cl room
 1 Groentebouillon
 Kruiden: cayennepeper, currykruiden, kurkuma, peper & zout

Directions

1

Bak de eieren in een pan. Bak in een andere pan het gehakt. Bewaar alletwee apart.

2

Stoof de fijngeneden ajuin, look en wortelen in een grote kom. Voeg later de spinazie en fijngesneden peterselie toe.

3

Kook ondertussen de rijst apart tot deze zacht is en bewaar apart.

4

Voeg eens de spinazie gekrompen is alle ingrediënten samen. Voeg daarna de room, bouillon, kruiden toe, en meng. Laat nog vijf minuten koken.

5

Smullen maar! Recept zit vol vezels, ijzer en vitamines! Zal vlug een verzadigend gevoel geven. Ideale mealprep.

Dylan’s power food rijstrecept

1 Review

  • Chef Rein22 januari 2024
    Super lekker! Je hoeft er weinig van te eten om vol te zitten!

Leave a Review

Nutrition Facts

Servings 8

Scroll to top