Tiramisu met Lotus Speculoos

1 Review
AuthorChef ReinCategoryDifficultyBeginner

Tiramisu op basis van Lotus Speculoos koekjes

Yields4 Servings
Prep Time30 minsTotal Time30 mins
 250 g Lotus Speculooskoekjes
 250 g mascarpone
 1 sterke koffietas
 2 eieren
 50 g bloemsuiker
 2 eetlepels Amaretto
 1 lepel cacaopoeder
1

Maak de sterke koffie. Dit kan voor wie liever geen koffiesmaak heeft, ook warm water met cacaopoeder zijn (Tip v/d chef!)

2

Splits de eieren. Eiwit van één ei apart houden en opkloppen tot één vast geheel.

3

Meng met een mixer de twee eidooiers, de bloemsuiker, de Amaretto, de mascarpone tot één luchtig geheel. Vervolgens het opgeklopte ei voorzichtig toevoegen en mengen met een houten pollepel.

4

Dompel de speculooskoekjes één voor één in de koffie (of chocomelk). Maak hiermee een bodem op de glazen kom. (Voorbeeld glazen kom = zie foto)

5

Vervolgens één laag van de mascarponecrème smeren op de bodem van speculooskoekjes. Vervolgens terug laag koekjes en terug een laag mascarponecrème.

6

We eindigen met op top enkele koekjes te breken, en deze kleine kruimeltjes te strooien over de bovenkant van de Tiramisu. Afwerken door cacaopoeder te strooien over het geheel.

7

Mengels vier uren laten rusten in de frigo en smullen maar!

Ingredients

 250 g Lotus Speculooskoekjes
 250 g mascarpone
 1 sterke koffietas
 2 eieren
 50 g bloemsuiker
 2 eetlepels Amaretto
 1 lepel cacaopoeder

Directions

1

Maak de sterke koffie. Dit kan voor wie liever geen koffiesmaak heeft, ook warm water met cacaopoeder zijn (Tip v/d chef!)

2

Splits de eieren. Eiwit van één ei apart houden en opkloppen tot één vast geheel.

3

Meng met een mixer de twee eidooiers, de bloemsuiker, de Amaretto, de mascarpone tot één luchtig geheel. Vervolgens het opgeklopte ei voorzichtig toevoegen en mengen met een houten pollepel.

4

Dompel de speculooskoekjes één voor één in de koffie (of chocomelk). Maak hiermee een bodem op de glazen kom. (Voorbeeld glazen kom = zie foto)

5

Vervolgens één laag van de mascarponecrème smeren op de bodem van speculooskoekjes. Vervolgens terug laag koekjes en terug een laag mascarponecrème.

6

We eindigen met op top enkele koekjes te breken, en deze kleine kruimeltjes te strooien over de bovenkant van de Tiramisu. Afwerken door cacaopoeder te strooien over het geheel.

7

Mengels vier uren laten rusten in de frigo en smullen maar!

Tiramisu met Lotus Speculoos

1 Review

  • Chef Rein1 mei 2020
    De favoriet van velen! Belgische topper!

Leave a Review

Nutrition Facts

Servings 4

Scroll to top