Nutrition Facts
Servings 4
Related Recipes
-
Chocomousse op basis van Callebaut
By Chef Rein
-
Lotus chocomousse à la Callebaut
By Chef Rein
-
Chocolademoussetaart
By Chef Rein
Tiramisu op basis van Lotus Speculoos koekjes
Maak de sterke koffie. Dit kan voor wie liever geen koffiesmaak heeft, ook warm water met cacaopoeder zijn (Tip v/d chef!)
Splits de eieren. Eiwit van één ei apart houden en opkloppen tot één vast geheel.
Meng met een mixer de twee eidooiers, de bloemsuiker, de Amaretto, de mascarpone tot één luchtig geheel. Vervolgens het opgeklopte ei voorzichtig toevoegen en mengen met een houten pollepel.
Dompel de speculooskoekjes één voor één in de koffie (of chocomelk). Maak hiermee een bodem op de glazen kom. (Voorbeeld glazen kom = zie foto)
Vervolgens één laag van de mascarponecrème smeren op de bodem van speculooskoekjes. Vervolgens terug laag koekjes en terug een laag mascarponecrème.
We eindigen met op top enkele koekjes te breken, en deze kleine kruimeltjes te strooien over de bovenkant van de Tiramisu. Afwerken door cacaopoeder te strooien over het geheel.
Mengels vier uren laten rusten in de frigo en smullen maar!
Maak de sterke koffie. Dit kan voor wie liever geen koffiesmaak heeft, ook warm water met cacaopoeder zijn (Tip v/d chef!)
Splits de eieren. Eiwit van één ei apart houden en opkloppen tot één vast geheel.
Meng met een mixer de twee eidooiers, de bloemsuiker, de Amaretto, de mascarpone tot één luchtig geheel. Vervolgens het opgeklopte ei voorzichtig toevoegen en mengen met een houten pollepel.
Dompel de speculooskoekjes één voor één in de koffie (of chocomelk). Maak hiermee een bodem op de glazen kom. (Voorbeeld glazen kom = zie foto)
Vervolgens één laag van de mascarponecrème smeren op de bodem van speculooskoekjes. Vervolgens terug laag koekjes en terug een laag mascarponecrème.
We eindigen met op top enkele koekjes te breken, en deze kleine kruimeltjes te strooien over de bovenkant van de Tiramisu. Afwerken door cacaopoeder te strooien over het geheel.
Mengels vier uren laten rusten in de frigo en smullen maar!
Servings 4
Onze bezoekers verwennen met de lekkerste receptjes, elke maand opnieuw. Dit op een laagdrempelige manier, met een gebruiksvriendelijke manier om receptjes af te drukken en te delen met vrienden en familie.
All rights reserved chefrein.be. Hosted by Tendonsie Services.