Nutrition Facts
Servings 2
Related Recipes
-
Stoofpotje van kalfs- en varkenswangetjes
By Chef Rein
-
Lasagne van de chef
By Chef Rein
-
Slowcooker aardappelpuree
By Chef Rein
Indonesische curry met kip, pinda en Thaise rijst
Bak de gesneden kippenfilet (blokjes of reepjes) samen met de kippenkruiden in een koekenpan tot deze gebakken is. Hou erna de gebakken kippenblokjes apart.
Kook de Thaise jasmijnrijst in een aparte kom.
Saus: start met de pindasaus, verse uitgeperste limoen en rode curry pasta van Delhaize te mengen en lichtjes op het vuur te zetten. Voeg na twee minuten de kokosmelk toe en roer. Voeg eens de saus kookt de kippenbouillon, peterselie, peper & zout toe en laat koken tot de saus dikker wordt. Indien je de kruiden van de uitbreiding voor extra smaak hebt, kun je deze nu ook toevoegen.
Optionele groenten: kook de mini broccoliroosjes apart in water tot deze gaar zijn. Voeg erna de broccoli & handje spinazie per persoon toe een de saus, en laat enkele minuten meekoken op een matig vuurtje.
De laatste minuten voeg je terug de kippenblokjes toe aan de saus en laat je nog vijf minuten mee sudderen op een matig vuur.
Serveer door in een bord eerst de rijst te presenteren, daarop de saus met kip, en te bestrooien met de pindanootjes. Indien je de kruiden van de uitbreiding kocht, kun je de saus nog lichtjes bestrooien hiermee.
Bak de gesneden kippenfilet (blokjes of reepjes) samen met de kippenkruiden in een koekenpan tot deze gebakken is. Hou erna de gebakken kippenblokjes apart.
Kook de Thaise jasmijnrijst in een aparte kom.
Saus: start met de pindasaus, verse uitgeperste limoen en rode curry pasta van Delhaize te mengen en lichtjes op het vuur te zetten. Voeg na twee minuten de kokosmelk toe en roer. Voeg eens de saus kookt de kippenbouillon, peterselie, peper & zout toe en laat koken tot de saus dikker wordt. Indien je de kruiden van de uitbreiding voor extra smaak hebt, kun je deze nu ook toevoegen.
Optionele groenten: kook de mini broccoliroosjes apart in water tot deze gaar zijn. Voeg erna de broccoli & handje spinazie per persoon toe een de saus, en laat enkele minuten meekoken op een matig vuurtje.
De laatste minuten voeg je terug de kippenblokjes toe aan de saus en laat je nog vijf minuten mee sudderen op een matig vuur.
Serveer door in een bord eerst de rijst te presenteren, daarop de saus met kip, en te bestrooien met de pindanootjes. Indien je de kruiden van de uitbreiding kocht, kun je de saus nog lichtjes bestrooien hiermee.
Servings 2
Onze bezoekers verwennen met de lekkerste receptjes, elke maand opnieuw. Dit op een laagdrempelige manier, met een gebruiksvriendelijke manier om receptjes af te drukken en te delen met vrienden en familie.
All rights reserved chefrein.be. Hosted by Tendonsie Services.