Butternut tomatensoep met mascarpone

1 Review
AuthorChef ReinCategory, DifficultyBeginner

Butternut tomatensoep met vleugje mascarpone

Yields12 Servings
Prep Time15 minsCook Time20 minsTotal Time35 mins
 1 Butternut
 6 Wortels
 2 Uien
 1 Prei
 140 g Tomatenpuree
 2 Groentenbouillon blokjes
 125 g Mascarpone
1

Snij de uien in blokjes, en stoof enkele minuten op het vuur met boter.

2

Snij de wortels, butternut, prei in blokjes en stoof enkele minuten mee.

3

Vol de kookpot met water tot de groenten onder water staan. Voeg de tomatenpuree en bouillon toe. Laat sudderen tot de butternut en wortelen zacht zijn.

4

Voeg de mascarpone toe en mix de soep. Kruid met peper, zout, paprikapoeder, cayenne, peterselie naar smaak.

Ingredients

 1 Butternut
 6 Wortels
 2 Uien
 1 Prei
 140 g Tomatenpuree
 2 Groentenbouillon blokjes
 125 g Mascarpone

Directions

1

Snij de uien in blokjes, en stoof enkele minuten op het vuur met boter.

2

Snij de wortels, butternut, prei in blokjes en stoof enkele minuten mee.

3

Vol de kookpot met water tot de groenten onder water staan. Voeg de tomatenpuree en bouillon toe. Laat sudderen tot de butternut en wortelen zacht zijn.

4

Voeg de mascarpone toe en mix de soep. Kruid met peper, zout, paprikapoeder, cayenne, peterselie naar smaak.

Butternut tomatensoep met mascarpone

1 Review

  • Chef Rein27 oktober 2023
    Lekker winterse soep!

Leave a Review

Nutrition Facts

Servings 12

Scroll to top