Dierendonck côte à l’os

1 Review

AuthorChef ReinCategoryDifficultyIntermediate

Dierendonck côte à l'os van West Vlaams rood rund

Yields2 Servings
Prep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins

 1 kg Côte à l'os op kamertemperatuur
 boter of olijfolie
 peper & zout

1

Wijze 1: vlees enkele uren op voorhand uit de koelkast halen om het op kampertemperatuur te brengen. Vlees bakken met véél boter, vijf minuten aan elke kant.

2

Wijze 2: vlees enkele uren op voorhand uit de koelkast halen om het op kamertemperatuur te brengen. Drie minuten op 300W in de microgolfoven, zodat het vlees een buitentemperatuur van 40 à 50°C heeft. Vervolgens bakken in olijfolie (verbrand minder snel) op een zeer hoog vuur. Eén minuut langs elke kant.

Ingredients

 1 kg Côte à l'os op kamertemperatuur
 boter of olijfolie
 peper & zout

Directions

1

Wijze 1: vlees enkele uren op voorhand uit de koelkast halen om het op kampertemperatuur te brengen. Vlees bakken met véél boter, vijf minuten aan elke kant.

2

Wijze 2: vlees enkele uren op voorhand uit de koelkast halen om het op kamertemperatuur te brengen. Drie minuten op 300W in de microgolfoven, zodat het vlees een buitentemperatuur van 40 à 50°C heeft. Vervolgens bakken in olijfolie (verbrand minder snel) op een zeer hoog vuur. Eén minuut langs elke kant.

Dierendonck côte à l’os

1 Review

  • Chef Rein5 juni 2020
    Overheerlijk! Onze voorkeur gaat naar wijze 2. Indien je iets meer wilt bakken dan blue, dan even laten rusten, en nog eens halve minuut bakken!

Leave a Review

Nutrition Facts

Servings 2

Scroll to top