Wortelsoep met tomaat & selder

1 Review
AuthorChef ReinCategory, DifficultyBeginner

Wortelsoep met tomaten & selder

Yields10 Servings
Prep Time15 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr
 750 g wortelen
 400 g tomatenblokjes
 140 g tomatenpurree
 1 grote zoete ajuin
 4 volledige takken selder
 2 bouillon blokjes
 kruiden: peper, zout, paprikapoeder, tijm, scheutje Heinz ketchup, peterselie
1

Stoof de fijngesneden ui in een soepkom waar een scheutje olijfolie in zit.

2

Voeg de in blokjes gesneden selder, wortelen toe. Voeg erna de tomatenblokjes uit blik aan toe (of 1 kg verse tomaten). Voeg de bouillon toe.

3

Laat drie kwartier sudderen op middenlaag vuur. Mix en werk af met fijngehakte peterselie en alle overige kruiden.

Ingredients

 750 g wortelen
 400 g tomatenblokjes
 140 g tomatenpurree
 1 grote zoete ajuin
 4 volledige takken selder
 2 bouillon blokjes
 kruiden: peper, zout, paprikapoeder, tijm, scheutje Heinz ketchup, peterselie

Directions

1

Stoof de fijngesneden ui in een soepkom waar een scheutje olijfolie in zit.

2

Voeg de in blokjes gesneden selder, wortelen toe. Voeg erna de tomatenblokjes uit blik aan toe (of 1 kg verse tomaten). Voeg de bouillon toe.

3

Laat drie kwartier sudderen op middenlaag vuur. Mix en werk af met fijngehakte peterselie en alle overige kruiden.

Wortelsoep met tomaat & selder

1 Review

  • Chef Rein1 december 2020
    Zeer lekkere andere variant als je graat tomatensoep drinkt! Ideaal om in deze soep ook bv kaas en brood te eten.

Leave a Review

Nutrition Facts

Servings 10

Scroll to top