Tomatensoep met balletjes

1 Review

AuthorChef ReinCategory, DifficultyBeginner

Tomatensoep met balletjes à la Rein

Yields6 Servings
Prep Time25 minsCook Time30 minsTotal Time55 mins

 1,20 l water
 1 vleesbouillon
 100 g geconcentreerde tomatenpuree
 0,50 groene prei
 1 kleine aardappel
 2 kleine ajuin
 1 wortel
 1 eetlepel boter
 20 cl room (optioneel)
 1 eetlepel Heinz ketchup
 kruiden: peper, peterselie, oregano

1

Bak de fijngesneden ajuin met boter in een soepkom. Voeg vervolgens de andere groeten toe, en voeg het water met de bouillon toe.

2

Laat 30 minuten koken op een middelmatig vuur, en mix vervolgens tot één vloeibaar geheel.

3

Voeg alle kruiden, en eventueel de room toe. Afwerken kan door nu eventueel nog gehaktballetjes (= gehakt + 1 ei + vleugje paneermeel) toe te voegen.

Ingredients

 1,20 l water
 1 vleesbouillon
 100 g geconcentreerde tomatenpuree
 0,50 groene prei
 1 kleine aardappel
 2 kleine ajuin
 1 wortel
 1 eetlepel boter
 20 cl room (optioneel)
 1 eetlepel Heinz ketchup
 kruiden: peper, peterselie, oregano

Directions

1

Bak de fijngesneden ajuin met boter in een soepkom. Voeg vervolgens de andere groeten toe, en voeg het water met de bouillon toe.

2

Laat 30 minuten koken op een middelmatig vuur, en mix vervolgens tot één vloeibaar geheel.

3

Voeg alle kruiden, en eventueel de room toe. Afwerken kan door nu eventueel nog gehaktballetjes (= gehakt + 1 ei + vleugje paneermeel) toe te voegen.

Tomatensoep met balletjes

1 Review

  • Chef Rein1 mei 2020
    Bewaar één dag in de koelkast en het resultaat is nog lekkerder!

Leave a Review

Nutrition Facts

Servings 6

Scroll to top