Lotus chocomousse à la Callebaut

1 Review

AuthorChef ReinCategoryDifficultyIntermediate

Speculoos chocomousse op basis van Lotus en Callebaut

Yields4 Servings
Prep Time15 minsCook Time5 minsTotal Time20 mins

 125 g Callebaut 811 Puur chocoladedruppels
 75 g Callebaut 823 Melkchocolade druppels
 200 g Lotus speculoospasta
 20 cl Opklopbare room
 5 Eieren
 2 Lotus speculoos biscoff koekjes (afwerking)

1

De chocoladedruppels en Lotus speculoospasta traag laten smelten in de microgolfoven. Tussentijds regelmatig roeren.

2

De eieren splitsen. Het eigeel mengen in het chocolade-speculoos mengsel.

3

Het eiwit opkloppen en eveneens de slagroom opkloppen.

4

Het eiwit met een luchtige beweging met de spatel mengen in het chocolade-speculoos mengsel. Klop zeker de lucht er niet uit! Doe vervolgens hetzelfde met de opgeklopte room.

5

Afwerking in glazen potjes. Net voor het serveren een Lotus Speculaas Biscoff koekje verkruimelen over het glas. Smakelijk!

Ingredients

 125 g Callebaut 811 Puur chocoladedruppels
 75 g Callebaut 823 Melkchocolade druppels
 200 g Lotus speculoospasta
 20 cl Opklopbare room
 5 Eieren
 2 Lotus speculoos biscoff koekjes (afwerking)

Directions

1

De chocoladedruppels en Lotus speculoospasta traag laten smelten in de microgolfoven. Tussentijds regelmatig roeren.

2

De eieren splitsen. Het eigeel mengen in het chocolade-speculoos mengsel.

3

Het eiwit opkloppen en eveneens de slagroom opkloppen.

4

Het eiwit met een luchtige beweging met de spatel mengen in het chocolade-speculoos mengsel. Klop zeker de lucht er niet uit! Doe vervolgens hetzelfde met de opgeklopte room.

5

Afwerking in glazen potjes. Net voor het serveren een Lotus Speculaas Biscoff koekje verkruimelen over het glas. Smakelijk!

Lotus chocomousse à la Callebaut

1 Review

  • Chef Rein13 december 2020
    Overheerlijk chocolademousse gerechtje! Absolute topper voor wie graag Lotus producten eet!

Leave a Review

Nutrition Facts

Servings 4

Scroll to top