Stoofpotje van kalfs- en varkenswangetjes

AuthorChef ReinCategoryDifficultyIntermediate

Stoofpotje van kalfs- en varkenswangetjes door Luc Bulckaert

Yields6 Servings
Prep Time40 minsCook Time2 hrsTotal Time2 hrs 40 mins

 800 g kalfswangetjes
 800 g varkenswangetjes
 boter of olijfolie
 3 versnipperde ajuinen
 6 versnipperde sjalotjes
 3 lepels bloem
 800 ml kalfsfond of varkensfond (of combinatie)
 20 cl flesje Kriek Belle Vue
 20 cl flesje Rochefort 10 (11,3 graden)
 20 cl flesje Kasteelbier Rouge (8 graden)
 3 eetlepels suiker
 3 eetlepels kersengelei
 3 boterhammen peperkoek, ingesmeerd met mosterd
 2 eetlepels balsamicoazijn
 kruidentuiltje: peterseliestengels, 4 laurierblaadjes, tijm met spek errond
 stukje fondant chocolade
 gekookte aardappeltjes in de pel (daarna pellen)
 groenten: halve peren met veenbessen of suikerboontjes met spek errond of fijne wortelen

1

Wangetjes kruiden en bruinen.

2

Uit de pan nemen en versnipperde ajuinen en sjalotjes 5 minuten stoven.

3

Bloem erin mengen en blussen met fond.

4

Alle andere ingrediënten toevoegen, terug opwarmen en daarna 1 ½ – 2 uur op zacht vuur (mag ook in oven 170 graden). Mag erna eventueel nachtje rusten in de koelkast.

5

Opdienen met gehakte peterselie en stukje fondant chocolade in de saus laten smelten.

Ingredients

 800 g kalfswangetjes
 800 g varkenswangetjes
 boter of olijfolie
 3 versnipperde ajuinen
 6 versnipperde sjalotjes
 3 lepels bloem
 800 ml kalfsfond of varkensfond (of combinatie)
 20 cl flesje Kriek Belle Vue
 20 cl flesje Rochefort 10 (11,3 graden)
 20 cl flesje Kasteelbier Rouge (8 graden)
 3 eetlepels suiker
 3 eetlepels kersengelei
 3 boterhammen peperkoek, ingesmeerd met mosterd
 2 eetlepels balsamicoazijn
 kruidentuiltje: peterseliestengels, 4 laurierblaadjes, tijm met spek errond
 stukje fondant chocolade
 gekookte aardappeltjes in de pel (daarna pellen)
 groenten: halve peren met veenbessen of suikerboontjes met spek errond of fijne wortelen

Directions

1

Wangetjes kruiden en bruinen.

2

Uit de pan nemen en versnipperde ajuinen en sjalotjes 5 minuten stoven.

3

Bloem erin mengen en blussen met fond.

4

Alle andere ingrediënten toevoegen, terug opwarmen en daarna 1 ½ – 2 uur op zacht vuur (mag ook in oven 170 graden). Mag erna eventueel nachtje rusten in de koelkast.

5

Opdienen met gehakte peterselie en stukje fondant chocolade in de saus laten smelten.

Stoofpotje van kalfs- en varkenswangetjes

Leave a Review

Nutrition Facts

Servings 6

Scroll to top