Provençaalse saus

1 Review

AuthorChef ReinCategoryDifficultyIntermediate

Provencaalse saus met brochette of kipfilet en rijst

Yields5 Servings
Prep Time40 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr 20 mins

 800 g Tomatenvlees uit blik met provençaalse kruiden
 1 Brochette of kipfilet per persoon
 75 g Basmati rijst per persoon
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 1 courgette
 3 wortels
 1 grote witte ajuin
 1 takje tijm
 provençaalse kruiden, paprikapoeder, peper & zout
 vleugje olijfolie

1

Ajuin in fijne stukjes snijden en stoven met olijfolie tot het glazig is.

2

De wortel in fijne stukjes snijden en stoven (op hoog vuur). Vervolgens herhalen met de paprika's en courgette (kan eventueel ook aubergine zijn en extra champignons)

3

Geheel 10 à 15 minuten stoven tot de wortels niet meer hard zijn (op hoog vuur). Daarna de tomatenvlees toevoegen. Voeg vervolgens alle kruiden toe en laat opnieuw op een laag vuurtje sudderen gedurende een kwartier.

4

Bij opdienen rijst en een kipfilet/brochette bakken.

Ingredients

 800 g Tomatenvlees uit blik met provençaalse kruiden
 1 Brochette of kipfilet per persoon
 75 g Basmati rijst per persoon
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 1 courgette
 3 wortels
 1 grote witte ajuin
 1 takje tijm
 provençaalse kruiden, paprikapoeder, peper & zout
 vleugje olijfolie

Directions

1

Ajuin in fijne stukjes snijden en stoven met olijfolie tot het glazig is.

2

De wortel in fijne stukjes snijden en stoven (op hoog vuur). Vervolgens herhalen met de paprika's en courgette (kan eventueel ook aubergine zijn en extra champignons)

3

Geheel 10 à 15 minuten stoven tot de wortels niet meer hard zijn (op hoog vuur). Daarna de tomatenvlees toevoegen. Voeg vervolgens alle kruiden toe en laat opnieuw op een laag vuurtje sudderen gedurende een kwartier.

4

Bij opdienen rijst en een kipfilet/brochette bakken.

Provençaalse saus

1 Review

  • Chef Rein21 november 2020
    Zeer lekker! Aanrader!

Leave a Review

Nutrition Facts

Servings 5

Scroll to top