Spaghetti à la Rochefort

1 Review
AuthorChef ReinCategoryDifficultyIntermediate

Spaghetti à la Rochefort by Dylan from GrimaudHouse

Yields8 Servings
Prep Time30 minsCook Time1 hr 30 minsTotal Time2 hrs
 500 g Gemengd gehakt
 250 g Rochefort kaas (Of andere Franse blauwschimmelkazen)
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 1 puntpaprika
 1 grote ajuin
 700 g Passata tomatensaus
 400 g Elvea Cubetti tomatenblokjes met Italiaanse kruiden
 70 g tomatenpurree
 4 takken selder
 5 wortels
 1 teentje look
 scheutje olijfolie
 kruiden: peterselie, tabasco, spaghettikruiden, paprikapoeder, tijm, oregano, peper en zout
 100 g volkorenpasta per persoon
1

Bak in een braadpan met olijfolie het gehakt. Stoof in een grote kom met olijfolie de fijngesneden ui.

2

Voeg eens de ui glazig is, alle fijngesneden groeten en het gehakt toe aan de grote kom (Bv grote gietijzeren kom). Voeg daarna alle tomatensauzen toe en laat enkele minuten sudderen.

3

Voeg daarna alle kruiden toe en roer. Voeg als laatste de Rochefort kaas toe en laat deze gedurende anderhalf uur sudderen op laag vuur. Roer elke vijf minuten zodat de saus onderaan niet aan gaat branden.

4

Serveren met volkorenpasta die 12 minuten moet opstaan. Smakelijk!

Ingredients

 500 g Gemengd gehakt
 250 g Rochefort kaas (Of andere Franse blauwschimmelkazen)
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 1 puntpaprika
 1 grote ajuin
 700 g Passata tomatensaus
 400 g Elvea Cubetti tomatenblokjes met Italiaanse kruiden
 70 g tomatenpurree
 4 takken selder
 5 wortels
 1 teentje look
 scheutje olijfolie
 kruiden: peterselie, tabasco, spaghettikruiden, paprikapoeder, tijm, oregano, peper en zout
 100 g volkorenpasta per persoon

Directions

1

Bak in een braadpan met olijfolie het gehakt. Stoof in een grote kom met olijfolie de fijngesneden ui.

2

Voeg eens de ui glazig is, alle fijngesneden groeten en het gehakt toe aan de grote kom (Bv grote gietijzeren kom). Voeg daarna alle tomatensauzen toe en laat enkele minuten sudderen.

3

Voeg daarna alle kruiden toe en roer. Voeg als laatste de Rochefort kaas toe en laat deze gedurende anderhalf uur sudderen op laag vuur. Roer elke vijf minuten zodat de saus onderaan niet aan gaat branden.

4

Serveren met volkorenpasta die 12 minuten moet opstaan. Smakelijk!

Spaghetti à la Rochefort

1 Review

  • Chef Rein1 december 2020
    Een lekkere variant op onze andere spaghettisaus die met Heinz tomatensaus is! Deze ligt iets meer op de maag, door het kaasgehalte.

Leave a Review

Nutrition Facts

Servings 8

Scroll to top