Print Options:

Provençaalse saus

Yields5 ServingsPrep Time40 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr 20 mins

Provencaalse saus met brochette of kipfilet en rijst

 800 g Tomatenvlees uit blik met provençaalse kruiden
 1 Brochette of kipfilet per persoon
 75 g Basmati rijst per persoon
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 1 courgette
 3 wortels
 1 grote witte ajuin
 1 takje tijm
 provençaalse kruiden, paprikapoeder, peper & zout
 vleugje olijfolie
1

Ajuin in fijne stukjes snijden en stoven met olijfolie tot het glazig is.

2

De wortel in fijne stukjes snijden en stoven (op hoog vuur). Vervolgens herhalen met de paprika's en courgette (kan eventueel ook aubergine zijn en extra champignons)

3

Geheel 10 à 15 minuten stoven tot de wortels niet meer hard zijn (op hoog vuur). Daarna de tomatenvlees toevoegen. Voeg vervolgens alle kruiden toe en laat opnieuw op een laag vuurtje sudderen gedurende een kwartier.

4

Bij opdienen rijst en een kipfilet/brochette bakken.

Nutrition Facts

Servings 5