Noorse vissoep

1 Review

AuthorChef ReinCategory, DifficultyIntermediate

Gezonde Noorse vissoep à la Rein

Yields4 Servings
Prep Time30 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 30 mins

 1 l water
 20 cl room
 1 grote zoete ajuin
 2 wortels
 0,50 prei
 2 blokjes visbouillon
 1 klontje boter
 3 eetlepels bloem
 150 g noordzeegarnaaltjes
 1 stuk zalm
 1 stuk skrei (Noorse kabeljauw)
 kruiden: peper, zout, peterselie, dille, bieslook en knoflook

1

Alle groenten snijden in fijne blokjes.

2

De boter laten smelten in de soepkom, vervolgens de ui stoven en daarna alle andere groentjes toevoegen.

3

Voeg de bouillon toe samen met het water. Voeg de kruiden, de room en de bloem toe en roer. Voeg vervolgens de twee stukken vis toe en laat één uur koken op een matig vuur.

4

Voor het serveren, voeg je de garnaaltjes toe. Ideaal om bij deze soep te voorzien is een stokbrood.

Ingredients

 1 l water
 20 cl room
 1 grote zoete ajuin
 2 wortels
 0,50 prei
 2 blokjes visbouillon
 1 klontje boter
 3 eetlepels bloem
 150 g noordzeegarnaaltjes
 1 stuk zalm
 1 stuk skrei (Noorse kabeljauw)
 kruiden: peper, zout, peterselie, dille, bieslook en knoflook

Directions

1

Alle groenten snijden in fijne blokjes.

2

De boter laten smelten in de soepkom, vervolgens de ui stoven en daarna alle andere groentjes toevoegen.

3

Voeg de bouillon toe samen met het water. Voeg de kruiden, de room en de bloem toe en roer. Voeg vervolgens de twee stukken vis toe en laat één uur koken op een matig vuur.

4

Voor het serveren, voeg je de garnaaltjes toe. Ideaal om bij deze soep te voorzien is een stokbrood.

Noorse vissoep

1 Review

  • Chef Rein1 mei 2020
    Super gezond en lekker!

Leave a Review

Nutrition Facts

Servings 4

Scroll to top