Eendenborst op sausje van porto en druiven

1 Review

AuthorChef ReinCategory, DifficultyIntermediate

Bekegemse eendenborst met porto en druiven

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins

 Bekegemse eendenborst
 McCain Pommes Duchesse of kroketjes
 30 cl Porto
 1 Blik boni witte druiven op siroop zonder pitten
 20 cl Alpro soya cuisine light (of andere culinaire room)
 Maizena Express bindmiddel voor witte saus
 Peper, zout en mini stukje boter

1

Koop Bekegemse eendenborst bij de boer, of koop eendenborst in de diepvries van de Colruyt. Zorg dat deze op kamertemperatuur komt eer je begint aan dit recept. (Twee uur op voorhand uit de frigo halen)

2

Doe de vetlaag van de eendenborst (we zullen door de saus de smaak hiervan toch niet smaken).

3

Laat een zeer klein klontje boter smelten in een koekenpan met een voldoende hoge rand (omdat we hier ook de saus in gaan maken). Zet het vuur op het maximum, en leg hierin de eendenborst.

4

Elke kant laten bakken tot er een korstje gevormd wordt, vervolgens omdraaien en elke kant voorzien van zeer veel peper, en wat zout. (De peper zal oplossen in de saus)

5

Zodra beide kanten een korstje hebben, voeg je de porto toe. Draai het vuur van hoogste 9 naar middellaag 4 op de kookplaat. Voeg ook de druiven op basis van siroop toe. De siroop zorgt voor het zoete karakter in uw portosaus. Zet de timer op 7 minuten.

6

Na zeven minuten draait u de eendenborst om en zet u de timer opnieuw op 7 minuten. Dit is ook het punt waarop je uw pomme duchesse of kroketjes begint te bakken in de airfryer of friteuse.

7

Haal na deze 14 minuten de eendenborst uit uw pan en wikkel deze in aluminiumfolie om twee minuten te rusten.

8

Zet het vuur terug in de hoogste stand en voeg de Alpro soya cuisine light toe aan de saus. We kiezen voor deze variant omwille van de lekkere smaak en laag caloriegehalte. Voeg vervolgens maizena toe, tot de saus een voldoende grote dikte heeft.

9

Bij serveren als voorgerecht: 3 kroketjes/pomme duchesse per persoon, met drie dunne reepjes eendenborst. Strooi wat saus over de kroketjes en stukjes vlees.
Bij serveren als hoofdgerecht: per twee personen één eendenborst voorzien.
Rode wijn past zeer goed bij dit overheerlijk gerecht!

Ingredients

 Bekegemse eendenborst
 McCain Pommes Duchesse of kroketjes
 30 cl Porto
 1 Blik boni witte druiven op siroop zonder pitten
 20 cl Alpro soya cuisine light (of andere culinaire room)
 Maizena Express bindmiddel voor witte saus
 Peper, zout en mini stukje boter

Directions

1

Koop Bekegemse eendenborst bij de boer, of koop eendenborst in de diepvries van de Colruyt. Zorg dat deze op kamertemperatuur komt eer je begint aan dit recept. (Twee uur op voorhand uit de frigo halen)

2

Doe de vetlaag van de eendenborst (we zullen door de saus de smaak hiervan toch niet smaken).

3

Laat een zeer klein klontje boter smelten in een koekenpan met een voldoende hoge rand (omdat we hier ook de saus in gaan maken). Zet het vuur op het maximum, en leg hierin de eendenborst.

4

Elke kant laten bakken tot er een korstje gevormd wordt, vervolgens omdraaien en elke kant voorzien van zeer veel peper, en wat zout. (De peper zal oplossen in de saus)

5

Zodra beide kanten een korstje hebben, voeg je de porto toe. Draai het vuur van hoogste 9 naar middellaag 4 op de kookplaat. Voeg ook de druiven op basis van siroop toe. De siroop zorgt voor het zoete karakter in uw portosaus. Zet de timer op 7 minuten.

6

Na zeven minuten draait u de eendenborst om en zet u de timer opnieuw op 7 minuten. Dit is ook het punt waarop je uw pomme duchesse of kroketjes begint te bakken in de airfryer of friteuse.

7

Haal na deze 14 minuten de eendenborst uit uw pan en wikkel deze in aluminiumfolie om twee minuten te rusten.

8

Zet het vuur terug in de hoogste stand en voeg de Alpro soya cuisine light toe aan de saus. We kiezen voor deze variant omwille van de lekkere smaak en laag caloriegehalte. Voeg vervolgens maizena toe, tot de saus een voldoende grote dikte heeft.

9

Bij serveren als voorgerecht: 3 kroketjes/pomme duchesse per persoon, met drie dunne reepjes eendenborst. Strooi wat saus over de kroketjes en stukjes vlees.
Bij serveren als hoofdgerecht: per twee personen één eendenborst voorzien.
Rode wijn past zeer goed bij dit overheerlijk gerecht!

Eendenborst op sausje van porto en druiven

1 Review

  • Chef Rein5 december 2020
    Mijn absolute favoriet van de website! Ideaal tijdens kerst en eindejaarsperiode om te serveren aan je gasten. In twintig minuten heb je een lekker vers gerechtje!

Leave a Review

Nutrition Facts

Servings 4

Scroll to top