Print Options:

Noorse vissoep

Yields4 ServingsPrep Time30 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 30 mins

Gezonde Noorse vissoep à la Rein

 1 l water
 20 room
 1 grote zoete ajuin
 2 wortels
 0,50 prei
 2 blokjes visbouillon
 1 klontje boter
 3 eetlepels bloem
 150 g noordzeegarnaaltjes
 1 stuk zalm
 1 stuk skrei (Noorse kabeljauw)
 kruiden: peper, zout, peterselie, dille, bieslook en knoflook
1

Alle groenten snijden in fijne blokjes.

2

De boter laten smelten in de soepkom, vervolgens de ui stoven en daarna alle andere groentjes toevoegen.

3

Voeg de bouillon toe samen met het water. Voeg de kruiden, de room en de bloem toe en roer. Voeg vervolgens de twee stukken vis toe en laat één uur koken op een matig vuur.

4

Voor het serveren, voeg je de garnaaltjes toe. Ideaal om bij deze soep te voorzien is een stokbrood.

Nutrition Facts

Servings 4