Nutrition Facts
Servings 4
Related Recipes
-
Gevulde healthy paprika
By Chef Rein
-
Indonesische curry met kip en pinda
By Chef Rein
-
Courgette pasta met kippengehak & look
By Chef Rein
Lasagne met 20+ kruiden
We beginnen met de bolognesesaus. We gaan de ui snipperen en in een koekenpan met wat olijfolie fruiten. Voeg na een minuut de fijn gesneden knoflook toe. In een andere koekenpan de tomatenpuree (Heinz) + tomatenblokjes (Cubetti) verhitten op hoog vuur, blijf roeren anders brandt ze aan. Wanneer de tomatenpuree niet meer zurig ruikt, voegen we de ui met knoflook toe.
In een andere pan verhitten we weer een beetje olijfolie en voegen we het gehakt met de kruiden, peper en zout toe. We bakken het gehakt totdat deze niet meer rauw is. Waarna we het gehakt toevoegen aan de koekenpan met de saus.
Bij de saus voegen we er alle kruiden aan toe. We laten dit een half uur stoven op een laag vuurtje. Af en toe roeren.
Dan de bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpan, hij mag niet bruin worden. Voeg dan de bloem toe, en roer deze goed door elkaar. Voeg dan langzaam de melk toe en blijf roeren met een garde (klopper). Doe dit totdat je een mooie gladde saus hebt. Breng ze met peper, zout, nootmuskaat en beetje kaas op smaak.
Pak nu een ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie. Leg een laag lasagnevellen op de bodem. Daarop 1/3 van de bechamelsaus, vervolgens 1/3 van de spaghettisaus. Daarna doe je in plakjes gesneden mozzarella erop. Herhaal de lagen lasagnevellen, bechamelsaus en spaghettisaus. Op het einde eindig je met een kleine laag bechamelsaus; Strooi hierboven kaas.
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats deze in een voorverwarmde oven van 180°C. Na een half uur de folie verwijderen en nog 15 minuten door laten bakken!
Smakelijk!
We beginnen met de bolognesesaus. We gaan de ui snipperen en in een koekenpan met wat olijfolie fruiten. Voeg na een minuut de fijn gesneden knoflook toe. In een andere koekenpan de tomatenpuree (Heinz) + tomatenblokjes (Cubetti) verhitten op hoog vuur, blijf roeren anders brandt ze aan. Wanneer de tomatenpuree niet meer zurig ruikt, voegen we de ui met knoflook toe.
In een andere pan verhitten we weer een beetje olijfolie en voegen we het gehakt met de kruiden, peper en zout toe. We bakken het gehakt totdat deze niet meer rauw is. Waarna we het gehakt toevoegen aan de koekenpan met de saus.
Bij de saus voegen we er alle kruiden aan toe. We laten dit een half uur stoven op een laag vuurtje. Af en toe roeren.
Dan de bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpan, hij mag niet bruin worden. Voeg dan de bloem toe, en roer deze goed door elkaar. Voeg dan langzaam de melk toe en blijf roeren met een garde (klopper). Doe dit totdat je een mooie gladde saus hebt. Breng ze met peper, zout, nootmuskaat en beetje kaas op smaak.
Pak nu een ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie. Leg een laag lasagnevellen op de bodem. Daarop 1/3 van de bechamelsaus, vervolgens 1/3 van de spaghettisaus. Daarna doe je in plakjes gesneden mozzarella erop. Herhaal de lagen lasagnevellen, bechamelsaus en spaghettisaus. Op het einde eindig je met een kleine laag bechamelsaus; Strooi hierboven kaas.
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats deze in een voorverwarmde oven van 180°C. Na een half uur de folie verwijderen en nog 15 minuten door laten bakken!
Smakelijk!
Servings 4
Onze bezoekers verwennen met de lekkerste receptjes, elke maand opnieuw. Dit op een laagdrempelige manier, met een gebruiksvriendelijke manier om receptjes af te drukken en te delen met vrienden en familie.
All rights reserved chefrein.be. Hosted by Tendonsie Services.