Print Options:

Indonesische curry met kip en pinda

Yields2 Servings

Indonesische curry met kip, pinda en Thaise rijst

Indonesische curry met kip, pinda en Thaise rijst

 150 g Thaise jasmijnrijst
 400 g Kip (kipfilet, kippenhaasjes of kippenblokjes)
 40 cl Kokosmelk
 1 Eetlepel Red Curry Pasta Delhaize
 4 Soeplepels Conimex Pindasaus Mild (=150gr)
 1 verse limoen
 20 Gezouten pindanootjes (borrelnootjes)
 0,50 Knorr kippenbouillon
 Kruiden: kippenkruiden, peper, zout en peterselie
 OPTIE/UITBREIDING: mini broccoliroosjes & mini handje spinazie
 OPTIE/UITBREIDING: Kokki Djawa Boemboe Saté mix + Kokki Djawa Seroendeng Sedap (AH)
1

Bak de gesneden kippenfilet (blokjes of reepjes) samen met de kippenkruiden in een koekenpan tot deze gebakken is. Hou erna de gebakken kippenblokjes apart.

2

Kook de Thaise jasmijnrijst in een aparte kom.

3

Saus: start met de pindasaus, verse uitgeperste limoen en rode curry pasta van Delhaize te mengen en lichtjes op het vuur te zetten. Voeg na twee minuten de kokosmelk toe en roer. Voeg eens de saus kookt de kippenbouillon, peterselie, peper & zout toe en laat koken tot de saus dikker wordt. Indien je de kruiden van de uitbreiding voor extra smaak hebt, kun je deze nu ook toevoegen.

4

Optionele groenten: kook de mini broccoliroosjes apart in water tot deze gaar zijn. Voeg erna de broccoli & handje spinazie per persoon toe een de saus, en laat enkele minuten meekoken op een matig vuurtje.

5

De laatste minuten voeg je terug de kippenblokjes toe aan de saus en laat je nog vijf minuten mee sudderen op een matig vuur.

6

Serveer door in een bord eerst de rijst te presenteren, daarop de saus met kip, en te bestrooien met de pindanootjes. Indien je de kruiden van de uitbreiding kocht, kun je de saus nog lichtjes bestrooien hiermee.

Nutrition Facts

Servings 2