Balletjes in tomatensaus à la hof van Cleve

1 Review

AuthorChef ReinCategoryDifficultyBeginner

Balletjes in tomatensaus à la hof van Cleve

Yields3 Servings
Prep Time20 minsCook Time20 minsTotal Time40 mins

 500 g gehakt
 1 ei
 50 g vloeiende bloem
 50 g boerenboter
 25 cl Madeira wijn
 vleugje chapelure (paneermeel)
 1 sjalot
 390 g Heinz tomato blokjes
 70 g tomatenconcentraat
 kruiden balletjes: mosterd, paprikapoeder, chilipoeder, look
 kruiden pocheren: zout, peper, tijm
 kruiden saus: look, peterselie, basilicum, cayenne, paprikapoeder, peper, zout, tijm, oregano, laurier, chilipoeder, dragon

1

Balletjes: meng de eieren, helft van de fijngesneden sjalot, chapelure, paprikapoeder en chilipoeder tot één massa. Rol erna grote bolletjes.

2

Pocheren v/d balletjes: kook water tot net niet op kookpunt. In dit water doe je zout, peper, tijm. Laat hierin de balletjes koken en haal ze erna uit. Bewaar je fond van water.

3

Saus: laat de boter smelten samen met de andere helft van de fijngesneden sjalot. Voeg de vloeiende bloem toe en roer eventjes zodat de bloemsmaak wegtrekt. Voeg vervolgens de Madeira wijn toe, en leng aan met kookvocht v/d balletje tot je één gladde saus hebt. Daarna voeg je de tomatenconcentraat en tomatenblokjes toe. Werk af met alle kruiden.

Ingredients

 500 g gehakt
 1 ei
 50 g vloeiende bloem
 50 g boerenboter
 25 cl Madeira wijn
 vleugje chapelure (paneermeel)
 1 sjalot
 390 g Heinz tomato blokjes
 70 g tomatenconcentraat
 kruiden balletjes: mosterd, paprikapoeder, chilipoeder, look
 kruiden pocheren: zout, peper, tijm
 kruiden saus: look, peterselie, basilicum, cayenne, paprikapoeder, peper, zout, tijm, oregano, laurier, chilipoeder, dragon

Directions

1

Balletjes: meng de eieren, helft van de fijngesneden sjalot, chapelure, paprikapoeder en chilipoeder tot één massa. Rol erna grote bolletjes.

2

Pocheren v/d balletjes: kook water tot net niet op kookpunt. In dit water doe je zout, peper, tijm. Laat hierin de balletjes koken en haal ze erna uit. Bewaar je fond van water.

3

Saus: laat de boter smelten samen met de andere helft van de fijngesneden sjalot. Voeg de vloeiende bloem toe en roer eventjes zodat de bloemsmaak wegtrekt. Voeg vervolgens de Madeira wijn toe, en leng aan met kookvocht v/d balletje tot je één gladde saus hebt. Daarna voeg je de tomatenconcentraat en tomatenblokjes toe. Werk af met alle kruiden.

Balletjes in tomatensaus à la hof van Cleve

1 Review

  • Chef Rein29 juli 2020
    Super super lekker! Beter dan het andere recept op de site!

Leave a Review

Nutrition Facts

Servings 3

Scroll to top