Print Options:

Dierendonck côte à l’os

Yields2 ServingsPrep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins

Dierendonck côte à l'os van West Vlaams rood rund

 1 kg Côte à l'os op kamertemperatuur
 boter of olijfolie
 peper & zout
1

Wijze 1: vlees enkele uren op voorhand uit de koelkast halen om het op kampertemperatuur te brengen. Vlees bakken met véél boter, vijf minuten aan elke kant.

2

Wijze 2: vlees enkele uren op voorhand uit de koelkast halen om het op kamertemperatuur te brengen. Drie minuten op 300W in de microgolfoven, zodat het vlees een buitentemperatuur van 40 à 50°C heeft. Vervolgens bakken in olijfolie (verbrand minder snel) op een zeer hoog vuur. Eén minuut langs elke kant.

3

Wijze 3: haal vlees uit de frigo, en laat één uur in de oven zitten op 50°C. Erna beide kanten insmeren met arachideolie en kruiden. Bak erna op zeer hoge temperatuur aan beide kanten (kort en krachtig). (Werkwijze aangeraden door Weber BBQ)

Nutrition Facts

Servings 2