Couscous met kikkererwten en feta

AuthorChef ReinCategory, DifficultyBeginner

Couscous met kikkererwten en fetakaas

Yields4 Servings
Prep Time15 minsCook Time10 minsTotal Time25 mins

 300 g couscous
 260 g kikkererwten
 200 g fetakaas
 150 g zongedroogde tomaten
 1 courgette
 scheutje olijfolie
 kruiden: oregano, peper, zout, currypoeder, paprikapoeder, koriander

1

Kook de couscous op gezouten water. Roer regelmatig.

2

Voeg de twee eetlepels olijfolie toe, en laat vijf minuten rusten met deksel op de pan.

3

Spoel de courgette en snij in schijfjes. Giet de kikkererwten af, en spoel deze ook, en laat even uitlekken. Snijd de fetakaas in vierkante blokjes.

4

Verhit in een pan, met twee eetlepels olijfolie de courgette, kikkererwten en zongedroogde tomaten. Voeg de kruiden toe en roer regelmatig.

5

Laat een aantal minuten garen en voeg de couscous toe aan de pan met de groeten. Voeg nu eveneen de blokjes fetakaas toe.

6

Dit gerecht kun je warm serveren als hoofdgerecht zonder vlees, of koud als aperitiefhapje zoals op de afbeelding.

Ingredients

 300 g couscous
 260 g kikkererwten
 200 g fetakaas
 150 g zongedroogde tomaten
 1 courgette
 scheutje olijfolie
 kruiden: oregano, peper, zout, currypoeder, paprikapoeder, koriander

Directions

1

Kook de couscous op gezouten water. Roer regelmatig.

2

Voeg de twee eetlepels olijfolie toe, en laat vijf minuten rusten met deksel op de pan.

3

Spoel de courgette en snij in schijfjes. Giet de kikkererwten af, en spoel deze ook, en laat even uitlekken. Snijd de fetakaas in vierkante blokjes.

4

Verhit in een pan, met twee eetlepels olijfolie de courgette, kikkererwten en zongedroogde tomaten. Voeg de kruiden toe en roer regelmatig.

5

Laat een aantal minuten garen en voeg de couscous toe aan de pan met de groeten. Voeg nu eveneen de blokjes fetakaas toe.

6

Dit gerecht kun je warm serveren als hoofdgerecht zonder vlees, of koud als aperitiefhapje zoals op de afbeelding.

Couscous met kikkererwten en feta

Leave a Review

Nutrition Facts

Servings 4

Scroll to top