Nutrition Facts
Servings 6
Related Recipes
-
Lotus speculoos cheesecake met witte chocolade
By Chef Rein
-
Pannenkoeken
By Chef Rein
-
Lotus chocomousse à la Callebaut
By Chef Rein
Callebaut chocolademoussetaart
De eieren scheiden in twee aparte kommen. Het eiwit opklommen tot het stijf is. In de kom van het eigeel, voeg je de bloemsuiker toe, en meng je tot één luchtig geheel.
De boter samen met de chocolade smelten op een laag vuurtje, of kortstondig (anderhalve minuut 900W) met de microgolfoven. Vervolgens mengen tot één geheel.
Deze gesmolten chocolade-boter mengen bij het eigeel-bloemsuiker mengel. Daarna deze kom voorzichtig mengen met het opgeklopte eiwit, zonder de lucht uit het mengel te halen.
Leg bakpapier op de bodem van een rechthoekige taartvorm/glazen ovenschaal. Giet 3/4 van het chocomoussemengsel in deze vorm.
De taart 20 à 25 minuten bakken in een voorwarmde oven van 180 °C. Daarna de taart laten afkoelen.
De taart in twee snijden, en de helft van de overgebleven chocomousse smeren op één zijde. Daarna de twee zijdes op elkaar leggen (zie foto).
Vervolgens afwerken met de overgebleven chocomousse uit te smeren aan de bovenkant van de taart. Finale touch: cacaopoeder strooien over de bovenkant. Smakelijk!
De eieren scheiden in twee aparte kommen. Het eiwit opklommen tot het stijf is. In de kom van het eigeel, voeg je de bloemsuiker toe, en meng je tot één luchtig geheel.
De boter samen met de chocolade smelten op een laag vuurtje, of kortstondig (anderhalve minuut 900W) met de microgolfoven. Vervolgens mengen tot één geheel.
Deze gesmolten chocolade-boter mengen bij het eigeel-bloemsuiker mengel. Daarna deze kom voorzichtig mengen met het opgeklopte eiwit, zonder de lucht uit het mengel te halen.
Leg bakpapier op de bodem van een rechthoekige taartvorm/glazen ovenschaal. Giet 3/4 van het chocomoussemengsel in deze vorm.
De taart 20 à 25 minuten bakken in een voorwarmde oven van 180 °C. Daarna de taart laten afkoelen.
De taart in twee snijden, en de helft van de overgebleven chocomousse smeren op één zijde. Daarna de twee zijdes op elkaar leggen (zie foto).
Vervolgens afwerken met de overgebleven chocomousse uit te smeren aan de bovenkant van de taart. Finale touch: cacaopoeder strooien over de bovenkant. Smakelijk!
Servings 6
Onze bezoekers verwennen met de lekkerste receptjes, elke maand opnieuw. Dit op een laagdrempelige manier, met een gebruiksvriendelijke manier om receptjes af te drukken en te delen met vrienden en familie.
All rights reserved chefrein.be. Hosted by Tendonsie Services.