Chocolademoussetaart

1 Review
AuthorChef ReinCategoryDifficultyIntermediate

Callebaut chocolademoussetaart

Yields6 Servings
Prep Time25 minsCook Time25 minsTotal Time50 mins
 5 eieren
 140 g pure chocolade (Callebaut)
 140 g boter
 140 g bloemsuiker
 vleugje cacaopoeder
1

De eieren scheiden in twee aparte kommen. Het eiwit opklommen tot het stijf is. In de kom van het eigeel, voeg je de bloemsuiker toe, en meng je tot één luchtig geheel.

2

De boter samen met de chocolade smelten op een laag vuurtje, of kortstondig (anderhalve minuut 900W) met de microgolfoven. Vervolgens mengen tot één geheel.

3

Deze gesmolten chocolade-boter mengen bij het eigeel-bloemsuiker mengel. Daarna deze kom voorzichtig mengen met het opgeklopte eiwit, zonder de lucht uit het mengel te halen.

4

Leg bakpapier op de bodem van een rechthoekige taartvorm/glazen ovenschaal. Giet 3/4 van het chocomoussemengsel in deze vorm.

5

De taart 20 à 25 minuten bakken in een voorwarmde oven van 180 °C. Daarna de taart laten afkoelen.

6

De taart in twee snijden, en de helft van de overgebleven chocomousse smeren op één zijde. Daarna de twee zijdes op elkaar leggen (zie foto).

7

Vervolgens afwerken met de overgebleven chocomousse uit te smeren aan de bovenkant van de taart. Finale touch: cacaopoeder strooien over de bovenkant. Smakelijk!

Ingredients

 5 eieren
 140 g pure chocolade (Callebaut)
 140 g boter
 140 g bloemsuiker
 vleugje cacaopoeder

Directions

1

De eieren scheiden in twee aparte kommen. Het eiwit opklommen tot het stijf is. In de kom van het eigeel, voeg je de bloemsuiker toe, en meng je tot één luchtig geheel.

2

De boter samen met de chocolade smelten op een laag vuurtje, of kortstondig (anderhalve minuut 900W) met de microgolfoven. Vervolgens mengen tot één geheel.

3

Deze gesmolten chocolade-boter mengen bij het eigeel-bloemsuiker mengel. Daarna deze kom voorzichtig mengen met het opgeklopte eiwit, zonder de lucht uit het mengel te halen.

4

Leg bakpapier op de bodem van een rechthoekige taartvorm/glazen ovenschaal. Giet 3/4 van het chocomoussemengsel in deze vorm.

5

De taart 20 à 25 minuten bakken in een voorwarmde oven van 180 °C. Daarna de taart laten afkoelen.

6

De taart in twee snijden, en de helft van de overgebleven chocomousse smeren op één zijde. Daarna de twee zijdes op elkaar leggen (zie foto).

7

Vervolgens afwerken met de overgebleven chocomousse uit te smeren aan de bovenkant van de taart. Finale touch: cacaopoeder strooien over de bovenkant. Smakelijk!

Chocolademoussetaart

1 Review

  • Chef Rein1 mei 2020
    Super lekker voor chocoladefreaks!

Leave a Review

Nutrition Facts

Servings 6

Scroll to top