Tongscharrolletjes met vissausje

1 Review
AuthorChef ReinCategory
Yields2 Servings
 6 tongscharrolletjes
 5 aardappelen
 330 g gehakte spinazie met room
 klontje boter
 1 ei
 60 g boter
 60 g vloeiende bloem
 60 found van mosselsoep (of water met visbouillon)
 kruiden: peper, zout, nootmuskaat en viskruiden
1

Wanneer je eens mosselen gaat klaarmaken, vang dan de saus op voor dit gerechtje. Je kunt deze saus een nog betere smaak geven door er een halve visbouillon aan toe te voegen. Heb je geen mosselsaus, maak dan een sausje op basis van water en een volledige visbouillon blokje. (mosselen op witte wijn: zie chefrein.be recepten)

2

Saus: neem een kleine pan, laat de boter smelten, en voeg vervolgens de vloeiende bloem toe. Blijf roeren en voeg de mosselsaus al roerende toe. Erna deze saus nog bijkruiden met peper, en vleugje viskruiden.

In de afwerken, wat witte chocolade schilfers toevoegen (raspen)

3

Puree: kook de aardappelen, maak er een puree van en voeg één ei toe. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

4

Tongschaar (of zalm): exact bakken, niet te lang of wordt droog.

Ingredients

 6 tongscharrolletjes
 5 aardappelen
 330 g gehakte spinazie met room
 klontje boter
 1 ei
 60 g boter
 60 g vloeiende bloem
 60 found van mosselsoep (of water met visbouillon)
 kruiden: peper, zout, nootmuskaat en viskruiden

Directions

1

Wanneer je eens mosselen gaat klaarmaken, vang dan de saus op voor dit gerechtje. Je kunt deze saus een nog betere smaak geven door er een halve visbouillon aan toe te voegen. Heb je geen mosselsaus, maak dan een sausje op basis van water en een volledige visbouillon blokje. (mosselen op witte wijn: zie chefrein.be recepten)

2

Saus: neem een kleine pan, laat de boter smelten, en voeg vervolgens de vloeiende bloem toe. Blijf roeren en voeg de mosselsaus al roerende toe. Erna deze saus nog bijkruiden met peper, en vleugje viskruiden.

In de afwerken, wat witte chocolade schilfers toevoegen (raspen)

3

Puree: kook de aardappelen, maak er een puree van en voeg één ei toe. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

4

Tongschaar (of zalm): exact bakken, niet te lang of wordt droog.

Tongscharrolletjes met vissausje

1 Review

  • Chef Rein2 juni 2020
    Top sausje met de mosselsmaak!!

Leave a Review

Nutrition Facts

Servings 2

Scroll to top