Print Options:

Lotus speculoos cheesecake met witte chocolade

Yields5 ServingsPrep Time25 minsCook Time15 minsTotal Time40 mins

Lotus speculoos cheesecake met witte Callebaut chocolade

 200 g Lotus speculoos koekjes
 200 g Witte chocoladedruppels Callebaut
 200 g Mascarpone
 125 g Boter
 5 Room
1

Laat alle chocoladedruppels (of blokjes chocolade) smelten au bain-marie. (Witte chocolade kan NIET in de microgolfoven!)

2

Breek of mix de Lotus speculoos biscoff koekjes in fijne deeltjes. Laat ondertussen de witte chocolade afkoelen.

3

Laat de boter smelten in een kom, en meng er op het einde de Lotus speculoos koekjes in.

4

Smeer een bakvorm in met boter. Vervolgens bakpapier aanbrengen tot tegen de randen. Op deze manier krijg je de cheesecake nog uit je bakvorm

5

Giet nu het boter-speculoosmengsel in de bakvorm. Druk stevig aan voor een vaste solide bodum.

6

Meng de room, mascarpone en witte chocolade tot één mengsel. Giet deze dan boven de speculoosbodem. Laat erna enkele uren opstijven in de koelkast.

7

Bij serveren wat Lotus biscoff kruimels strooien boven de cheesecake.

Nutrition Facts

Servings 5