Kippenballetjes met sausje van curry en perziken met jasmijnrijst
Gehaktballen: meng in een kom het kippengehakt, paneermeel en ei met peper en zout. Wanneer het één vaste massa is, rol je er gehaktballen van.
Bak de gehaktballen in een pan met olijfolie & boter. Draai ze halfverwege om, zodat beide kanten een krokant korstje hebben. Haal ze vervolgens van het vuur.
Curry saus: fruit in een pan met olijfolie de ui. Voeg de lookpoeder, gemberpoeder toe. (Verse look en gember kan ook) Snij vervolgens 1/3 van alle perziken in stukjes en voeg toe. Roer regelmatig. Voeg op het einde de rest van de kruiden toe: kurkuma, peper, zout, beetje komijnpoeder en de twee currys. Laat nog kort matig meekoken.
Blus daarna met alle perziksiroop het curry saus. Voeg daarna limoensap, water, kippenbouillon en kokosmelk toe en roer. Laat een kwartier rustig inkoken.
Mix nu alles tot één gladde saus en voeg de kippenballetjes terug toe. Kook nog tien minuten tot de kippenballetjes vanbinnen niet meer rauw zijn. Op een ander vuur kook je de jasmijnrijst.
Bij het serveren kun je de overige perziken koud of warm toevoegen aan het bord. Smakelijk! Dit gerechtje is niet zo pikant! Voor meer pikantheid voeg chilipeper toe.
Servings 4