Print Options:

Bloemkool currysoep met kokosmelk

Yields10 ServingsPrep Time20 minsCook Time30 minsTotal Time50 mins

Feestelijke bloemkool currysoep met kokosmelk

Bloemkool curry kokos soep

 1 Bloemkool
 1 Grote ui
 2 Stengels citroengras
 1 Wortel
 0,50 Rode paprika
 1 Eetlepel bruine suiker (candijsuiker)
 2 Koffielepels Delhaize Red Curry Pasta
 30 cl Kokosmelk
 2 Groentebouillion blokjes
 Boter
 Optioneel verse koriander
1

Stoof de fijngesneden ui met boter in een grote soepkom tot deze glazig wordt.

2

Voeg erna de rode currypasta toe, samen met de bruine suiker. Voeg 10cl water toe en laat 3 minuten zachtjes koken.

3

Snij de bloemkool in kleine roosjes. Snij de paprika en wortel in kleine stukjes. Snij de citroengras in stengels van 6 cm lang. Voeg dit toe aan de soepkom samen met 1,9 liter water en de bouillonblokjes.

4

Laat ongeveer 10 minuten op een zacht vuur koken tot de bloemkool zacht is. Haal de citroengras terug uit de soepkom.

5

Voeg de kokosmelk toe, en laat na enkele minuten zachtjes doorkoken en mix het geheel. Afwerken kan optioneel met fijngesneden koriander.

Nutrition Facts

Servings 10