Print Options:

Balletjes in tomatensaus

Yields1 ServingPrep Time20 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr

Gehakt balletjes in tomatensaus met aardappelen

 400 g gehakt
 400 g aardappelen
 2 eieren
 chapelure (paneermeel)
 thijm
 peper & zout
 280 g tomatenpuree
 50 g boerenboter
 50 g vloeiende bloem
 scheutje madeira wijn
1

Aardappelen: snijden in vier stukken en koken op een kokend vuurtje.

2

Gehakt balletjes: Meng in een kom het gehakt, de eieren, peper, zout en veel chapelure, en kneed tot één massa en maak erna grote gehakt balletjes van. Vervolgens koken in warm water waar je zout en véél thijm in doet. Laten koken gedurende 25 minuten. Vervolgens de balletjes eruit halen, en 70% van het kookvocht houden voor de saus.

3

Saus: in een kom de boter opwarmen en vervolgens roeren en de bloem toevoegen. Doe vervolgens in stukjes het kookvocht van de balletjes toe. Voeg de tomatenpuree toe. Je kunt de dikte van de saus bepalen door hoeveel kookvocht je gaat toevoegen. Je kunt de smaak van de saus unieker maken door er een scheutje madeira wijn aan toe te voegen.